Studierejse Palæstina 2017

Palæstina 2017

Med Internationalt Forum til Palæstina

Rejs med IF til Palæstina, besøg vores palæstinensiske kammerater og lær om modstanden mod den israelske besættelse på nærmeste hold.

For andet år i træk organiserer IF en studierejse til Palæstina for nuværende og nye medlemmer. Studierejsen organiseres med AIC der som eneste organisation kæmper mod den israelske besættelse på begge sider af apartheid-muren. Gennem deres omfattende netværk stikker vi et spadestik dybere i Israels imperialistiske besættelse historisk, såvel som i dag.

For at deltage på rejsen skal du være medlem af Internationalt Forum, og have lyst til at lave Palæstina solidaritetsarbejde med IF efter rejsen.

Download program (ændringer vil forekomme)

Billeder fra rejsen i 2016

Det berømte Checkpoint 56, indgang til den besatte Shuhada Street
Det berømte Checkpoint 56, indgang til den besatte Shuhada Street
Det berømte Checkpoint 56, indgang til Shuhada Street
Det berømte Checkpoint 56, indgang til den besatte Shuhada Street
Dheisheh flygtningelejr
Dheisheh flygtningelejr
Palæstina studietur
Palæstina vandforsyning
Israel stjæler vandforsyningen og tvinger palæstinensiske hjem til at samle regnvand
Vandforsyning Palæstina
Israel stjæler vandforsyningen og tvinger palæstinensiske hjem til at samle regnvand
PFLP-falg i Ramallah
PFLP flag i Ramallah
Studietur
Muren
Studietur
Studietur
Studietur
Studietur
Muren
Studietur
Muren Aida flygtningelejr
Vægmaleri på muren der går gennem Aida flygtningelejren.
Vægmaleri på muren der går gennem Aida flygtningelejren.
Muren

I samarbejde med Alternative Information Centre (AIC) tilbyder Internationalt Forum dette forår nye aktivister muligheden for at besøge vores palæstinensiske kammerater og lære om deres modstand mod den israelske besættelse på nærmeste hold.

AIC er den eneste organisation der kæmper mod den israelske besættelse på begge sider af apartheid-muren og deres omfattende netværk giver en særlig mulighed for en dybere forståelse af Israels imperialistiske besættelse historisk, såvel som i dag.

Med udgangspunkt fra AICs kontor nær Betlehem, vil deltagere i løbet af rejsen blandt andet opleve det gamle Jerusalem, det delvist besatte Hebron, Vestbreddens hovedstad Ramallah, Jordandalen og besøge den arabiske minoritet i Jaffa.

Rejsen er en del af et forløb, hvor deltagerne gennem oplæg, forstudier og diskussioner med tidligere deltagere og IF-aktivister, før turen bliver klædt på til at forstå de vigtigste historiske og politiske aspekter af besættelsen. Dertil vil kompetente oplægsholdere under turen giver en detaljeret indføring i bosættelsernes geografi, politiske fanger, palæstinensiske flygtningelejre, BDS-bevægelsen, den palæstinensiske diaspora og folkeretlige perspektiver på palæstinensernes prekære situation. Dette sættes løbende i relation til en global magtpolitisk analyse, der kan forklare mulighedsbetingelserne for staten Israels oprettelse og fortsatte eksistens.

I rejsens sidste dage fokuseres der på praktisk solidaritet, når vi sammen med græsrødder i Jordan dalen for fingrene i jorden, og hjælper med genopbygning af brønde, veje mv. der er blevet destrueret af Israelsk militær. Gennem konkret arbejde med palæstinensiske kammerater, forsøger vi at forstå kampen om jorden og dagligdagen på besat land.

Turen er en god mulighed for nye IF aktivister til at møde ligesindede, få skærpet deres politiske analyse, prøvet kræfter med konkret solidaritetsarbejde og få store personlige oplevelser som kan bringes med i det videre arbejde tilbage i Danmark.

Samarbejdsorganisationer

Rejseberetninger

Her kan du finde artikler og opdateringer fra studieturen 2017, samt artikler skrevet på rejsen i 2016.
Tirsdag, 18. april, 2017 - 13:27

Der står et fuldt pyntet plastikjuletræ i vores lejlighed! Når vi træder ud på tagterrassen, kan vi se ud over Betlehem-forstaden Beit Sahours tage. Her præges udsigten af et miks af tårne fra kirker og moskéer. Byens befolkning består af...


Mandag, 17. april, 2017 - 16:42

Turen gik til den gamle bydel i Jerusalem, hvor vi mødtes med vores guide Mahmoud. Han voksede op her, hvilket var tydeligt, da han på den fem timers lange gåtur, ledte os rundt i den ellers komplekse labyrint af snævre,...


Søndag, 16. april, 2017 - 20:26

I dag har vi besøgt Hebron. En by på Vestbredden som nogle steder er fuld af liv, andre steder forladt og øde. Byen har – i modsætning til de fleste andre palæstinensiske byer – en israelsk bosættelse midt i byens...


Plakat for IF studierejse 2017