Om Sydøstasiengruppen

Foto fra Kalikasans deltagelse i People's Climate March Pilipinas 2014

Sydøstasiengruppen arbejder især i forholdt til Filippinerne, hvor gruppen samarbejder med følgende bevægelser:

- Den militante fagforening KMU
KMU (Kilusang Mayo Uno/1. maj fagbevægelsen) er en filippinsk fagforening, som siden dens oprettelse i 1980 utrætteligt har kæmpet for faglige rettigheder og højere lønninger til industriarbejderne - i et land hvor magthaverne bruger alle metoder for at bekæmpe aktive fagforeninger. KMU arbejder som en del af den brede anti-imperialistiske og anti-kapitalistiske massebevægelse i filippinerne, kaldet BAYAN ("Folket").
De godt 120.000 arbejdere, KMU (lige nu) organiserer, er alle meget fattige og kan derfor ikke betale ret meget i kontingent. Så KMU har hårdt brug for økonomisk støtte udefra til deres kamp for de filippinske industriarbejderes rettigheder.
I løbet af de seneste 10 år har forskellige medlemmer af IF flere gange deltaget i KMU’s årlige internationale konferencer i Manila.

- Menneskerettighedsorganisation KARAPATAN
KARAPATAN (Alliance for the Advancement of People's Rights) er ligesom KMU en organisation under massebevægelsen BAYAN. Det er den organisation SEA gruppen samarbejder med og henter oplysninger fra i forbindelse med IF’s kampagne om politiske fanger. Udover at arbejde med støtte til og kampagner for politiske fanger i Filippinerne har KARAPATAN i mange år brugt deres kræfter på at sætte fokus på skiftende filippinske regimers omfattende brug af mord, ”forsvindinger” og falske anklager for at slippe med besværlige faglige og politiske aktivister.

- Miljønetværket Kalikasan
Kalikasan, der betyder naturen, er et netværk af folkebevægelser/-organisationer, NGO’er og miljøfortalere. Det blev etableret i 1997 for at koordinere og håndtering af miljøspørgsmål, der fortsat forværrer livet for allerede marginaliserede folk. De er bønder, fiskere, arbejdere, kvinder, oprindelige folk og fattige folk, som kæmper for deres rettigheder, levevej og naturen, imod de magtfulde lokale eliter i den filippinske regering og de multinationale selskaber.
I øjeblikket kører Kalikasan en kampagne mod omfattende jordekspropriationer (landgrabbing) på grund af storstilet minedrift i Nueva Vizcaya. Mange bønder, oprindelige folk og fattige folk er fordrevet fra deres hjem og jord. De kæmper for deres ret til jord og vand og for beskyttelse af det lokale miljø.

 

Derudover arbejder sydøstasiengruppen med oplysningsarbejde i Danmark om bevægelser i Filippinerne og andre sydøstasiatiske lande. Samtidig organiserer gruppen mange herboende filippinere, herunder aupairs - og derfor er der også et sideløbende solidaritetsarbejde i Danmark om forhold og rettigheder ofr aupair-arbejdere.

  • Filippinerne: historie, sociale og politiske forhold, menneskerettigheder og modstandskamp.
  • Om præsident Dutertes narkokrig. Hvad gemmer sig under de danske mediers overskrifter?
  • Bayan Muna, en massebevægelse i Filippinerne.
  • Guerillakrig og 49 års fredsforhandlinger i Filippinerne.
  • Om at være migrantarbejder (Migrante Denmark).
  • Au pair-systemet og hvordan det misbruges.

Samarbejdspartnere:

- Menneskerettighedsorganisationen Karapatan: http://www.karapatan.org/news

- Fagforeningen KMU: http://kilusangmayouno.org/

- Miljønetværket Kalikasan: http://www.kalikasan.net/

 

Nyhedsartikler af interesse:

Støt de filippinske chauffører i Padborg

Da 3F for nogle få uger siden afslørede vognmandsfirmaet Kurt Beier Transports grove misbrug af billig arbejdskraft fra bl.a. Filippinerne og Sri Lanka, blev historien i kort tid topnyhed i alle danske medier. Vognmandsfirmaet...


//

Contemporary Struggles and Colonial Legacies in Mexico and the Philippines

Public meeting 

Mexico and the Philippines share contemporary and historical conditions: Both endure militarization and brutalization of social relations in context of war on drugs; both are being used as...


//

THE PHILIPPINE REVOLUTION AND MARXISM-LENINISM-MAOISM

The South East Asia [SEA] Group of the International Forum, in cooperation with the Danish revolutionary socialist group »Gnisten« [»The Spark«], would like to welcome everybody, who supports the right to rebel and struggle for...


IF's Sydøstasiengruppe har tilsluttet sig et europæisk netværk til støtte for det filippinske folks kamp. Netværket kalder sig 'Europe Network for Justice & Peace in the Philippines'. Det er meningen at de forskellige tilsluttede grupper og organisationer skal...