Om Internationalt Forum

Om IF

Internationalt Forum er en solidaritetsorganisation. Vi samarbejder med og støtter de folkelige bevægelser verden over som gør oprør imod og bekæmper imperialismen og dens institutioner: IMF, Verdensbanken, NATO, WTO m.fl.

Vi arbejder for en verden hvor klodens rigdomme er ligeligt fordelt, og hvor retten til forskellighed og selvstændighed står i centrum. Vores solidaritetsarbejde har i øjeblikket fokus på Latinamerika, Mellemøsten, Sydøstasien og Baskerlandet.

IFs emne- og lokalgrupper

Internationalt Forum er opdelt i forskellige emne- og lokalgrupper. Grupperne står for de fleste aktiviteter.

Emnerupperne oplyser om forholdene i de regioner vi arbejder med og formidler erfaringer fra sociale kampe og politiske organiseringer. Vi holder foredrag, viser film, arrangerer studieture, aktioner, støttefester og seminarer med internationale gæster.

Internationalt Forum har lokalgrupper spredt over hele Danmark: Aalborg, Aarhus, Fyn, Vestsjælland, Nordsjælland og København. Hvis du har lyst til at engagere dig i en af grupperne, så tag kontakt og hør nærmere.

Du kan læse om emne- og lokalgrupperne her

Bestil oplæg

Internationalt Forum har mange års erfaring med solidaritetsarbejde og et tæt kendskab til historiske og aktuelle konflikter i de områder vi arbejder i. Vi deler gerne vores viden med andre – for eksempel ved at holde oplæg eller deltage i debatter. Oplægsform og indhold kan indrettes efter målgruppen - vi kan både komme ud i din gymnasieklasse, højskole eller som en del af et fagligt møde i din fagforening. Ønsker du at høre mere om mulighederne for at bestille et oplæg fra Internationalt Forum? Kontakt oplysning@internationaltforum.dk eller de enkelte emnegrupper direkte. Her finder du en oversigt over hvilke temaer og problemstillinger, som IF arbejder med og har specialiseret sig inden for.

Oplæg fra IFs studierejse til Palæstina i foråret 2016.

Oplægget tager udgangspunkt i den studietur til Palæstina IF København har deltaget i i foråret 2016.

Lette fortællinger i form af rejseberetninger bliver springbrættet for en…

 • Den mexikanske Narkokrig
 • Zapatistbevægelsen i Chiapas
 • Imperialismens interesser og rolle i Mellemøsten
 • Palæstinas historie
 • Politiske fanger i Mellemøsten
 • Den kurdiske venstrefløj
 • PFLP historisk og aktuelt
 • Zionistisk apartheid  vs. sydafrikansk…
 • Imperialisme
 • De politiske processer i Venezuela
 • De folkelige bevægelser og fredsprocessen i Colombia
 • USAs interesser og aktiviteter i Latinamerika
 • Venstredrejningen i Latinamerika og hvordan vi kan bruge…

Seneste nyt om IF

 

Demos Kvindefestival 2017

Den 10. juni inviterer Demos til stor politisk kvindemusikfestival med musik, litteratur, kunst og meget mere!

 Demos har inviteret en lang række fantastiske musikere til at gøre denne dag helt speciel! Navnene på kunstnerne vil løbende blive offentliggjort på Facebook-eventet. Kvindemusikfestivalen 2017 arbejder med en bred definition af køn og kvinder, og festivalen er åben for alle køn.

Køb billetter her: http://www.ticketmaster.dk/event/kvindemusikfesti…

læs mere

Solidaritetsbutikken

I IF’s butik i København findes alle vore materialer - foldere, baggrundsmateriale, plakater mm. Du kan købe lækre t-shirts, bøger fra hele verden og solidaritetsvarer som kaffe fra zapatisterne i Mexico og olivenolie fra Palæstina. Du er altid velkommen til at komme forbi, få en kop kaffe, stille spørgsmål eller bladre i et tidsskrift. 

Find butikken på Griffenfeldsgade 41, 2200 København N.

Butikken har åbent alle hverdage kl. 13-17.

Læs mere

Internationalt Forums bibliotek er udlånsbibliotek for medlemmer af IF, men alle er velkomne til at komme forbi og læse bøger og tidsskrifter i huset. Biblioteket ligger i Solidaritetsbutikken på Nørrebro i København. Der er omkring 1500 titler med særlig fokus på emner, relevante for international solidaritetsaktivisme. Flere end 500 af dem er skrevet på spansk eller portugisisk.

Åbningstider: Mandag - fredag: 13-17.

Læs mere

Gaia - tidsskrift for international solidaritet

Internationalt Forum udgiver tidsskriftet GAIA. Bladet sætter fokus på sociale kampe og befrielsesbevægelser rundt omkring i verden. Gennem interviews, reportager og analyser får du dybtgående kendskab til problemstillinger som sjældent når ud via den etablerede presse. Som medlem af IF modtager du automatisk GAIA. Særskilt abonnement koster 200,- kr. årligt.

Gaia 81