UDTALELSE: Støt palæstinensernes lange march for tilbagevenden og frihed - Stop Israels massakre på de demonstrerende palæstinensere i Gaza

Internationalt Forum udtaler fra sit styrelsesmøde 14-15 april 2018:

Støt palæstinensernes lange march for tilbagevenden og frihed!

Stop Israels massakre på de demonstrerende palæstinensere i Gaza!

Palæstinenserne i Gaza indledte den 30. marts Den lange march for tilbagevenden som samlede i titusindvis af palæstinensere. De kræver retten til tilbagevenden og stop for belejringen af Gaza. Der er tale om en 40-dages masseaktion som skal kulminere den 15. maj på 70´års dagen for oprettelsen af den zionistiske stat Israel og den voldelige fordrivelse af 750.000 palæstinensere, af palæstinenserne kaldet al-Nakba - Katastrofen.

Israelske besættelsesstyrker dræbte på demonstrationens første dag 17 ubevæbnede demonstranter og sårede over tusind. Siden er dødstallet kommet op over 30. Der blev af de israelske besættelsesstyrker skudt direkte ind i demonstrationen, anvendt jernbeklædte gummikugler, store mængder tåregas og tanks og droner.

Magthaverne og deres medier hævder at det er Hamas der står bag massedemonstrationen, hvormed de forsøger at gøre demonstrationen illegitim. Det var ikke Hamas, men en række unge palæstinensiske aktivister som via de sociale medier begyndte planlægningen, - i protest imod Trumps erklæring om at USA ville flytte sin ambassade til Jerusalem. Demonstrationen støttes i dag af samtlige politiske partier i Gaza. Den minder på nogle måder om 1987-intifadaen der var græsrodsorganiseret og omfattede store folkelige bevægelser. Hvorvidt Den store march vil udvikle sig til en ny intifada er for tidligt at sige. Men det er hvad Israel frem for alt frygter.

Den lange march har igen sat Palæstina på landkortet og demonstreret at zionismens etniske udrensning af palæstinenserne ikke stoppede i 1948, men er fortsat op til i dag. Zionismens mål er stadig: mest muligt palæstinensiske jord og færrest muligt palæstinensere.

En zionistisk leder, Ben Gurion, udtalte engang om palæstinenserne: De gamle vil dø og de unge vil glemme. Men palæstinenserne glemmer ikke. Det viser Den lange march for tilbagevenden.

Den sidste tids mange hundrede protester over Israels forbrydelser og støtte til palæstinensernes krav viser at solidariteten med palæstinensernes kamp for et frit Palæstina vokser verden over.

Bekæmp zionismen og imperialismen – Boykot Israel

Frit Palæstina

l
IF Hele landet