Udtalelse fra Landsmødet 2017

Jalil Muntaqim er en de Black Panter fanger der har siddet længst fængslet. Han blev fængslet i 1971 og har således været indespærret i 46 år.

International Forums landsmøde udtrykker sin støtte til de politiske fanger fra den antiracistiske og antiimperialistiske kamp i USA og deres krav om en undersøgelse af brud på de politiske fangers menneskerettigheder fra ”United Nation International Jurist".

Med Trump som præsident i USA er neofascismen og racismen på fremmarch. Det kommer blandt andet til udtryk ved politibrutalitet og det amerikanske fængselssystem. Det er blevet imødegået med af en ny bølge af modstand ikke mindst fra Bevægelsen: ”Black Lives matter”.

 

Racismen har en lang historie I USA. Nationen blev grundlagt på fordrivelsen og udryddelsen af den oprindelige befolkning og slaveriet. Den antiracistiske modstand i USA har ligeledes en lang historie. I slutningen af 1960erne og begyndelsen 70erne, efter mordet på Matin Luther King, voksede ”Black Panter party” frem som en antiracistisk selvforsvarsbevægelse mod politibrutalitet. Black Panter-bevægelsen havde desuden et radikalt anti-kapitalistisk anti-imperialistisk perspektiv på deres kamp. De blev mødt med FBI´s og CIA´s magtapparat for fuld styrke: likvideringer, og lange fængselsstraffe til følge. Nu mere end 40 år efter sidder, der stadig medlemmer af Black Panter Party i USA high security fængsler, mange af dem i isolation. De har brug for vores solidaritet og vi har brug for deres erfaringer i den antiracistiske kamp.

(Jalil Muntaqim på billedet, er en de Black Panter fanger der har siddet længst fængslet. Han blev fængslet i 1971 og har således været indespærret i 46 år.)

//Internationalt Forums Landsmøde, november 2017.

l
IF Hele landet