Støt de palæstinensiske fangers sultestrejke

Støt de palæstinensiske fangers sultestrejke

Støt de palæstinensiske fangers sultestrejke!

Den 17. april indledte mere end 1500 palæstinensiske politiske fanger en kollektiv sultestrejke under sloganet ”frihed og værdighed”. Sultestrejken er en protest imod krænkelserne af fangernes menneskerettigheder i de israelske fængsler. Deres krav er følgende:

- Stop administrative tilbageholdelser (fængsling uden en anklage eller retssag)

- Stop isolationsfængslinger

- For retten til medicinsk behandling

- For retten til besøg af familie og venner

I dag sidder omkring 6500 palæstinensiske politiske fanger i israelske fængsler, herunder 300 børn og 600 administrativt tilbageholdte". I de israelske fængsler har der i årtier været tradition for kollektive sultestrejker organiseret af de palæstinensiske fangers bevægelse. Siden Nakba i 1948 hvor Palæstina blev koloniseret af den zionistiske bevægelse og en million palæstinensere blev fordrevet har mere end en million palæstinensere siddet indespærret i zionistiske fængsler.

 

 

Det er vigtigt at støtte de palæstinensiske fangers sultestrejke og deres rimelige krav. Men det er ligeså vigtigt at støtte de øvrige rettigheder fangerne kæmper for:

Støtte til kampen imod den israelske besættelse og apartheid

For et frit Palæstina

Vi i Internationalt Forums Mellemøstgruppe udtrykker vores dybeste solidaritet med de sultestrejkende palæstinensiske politiske fanger og deres rimelige krav.

Samtidig finder vi det stærkt kritisabelt at det palæstinensiske selvstyre (PA) som en konsekvens af Oslo-aftalens ”sikkerhedssamarbejde” mellem Israel og PA, assisterer besættelsesmagten Israel i fængsling af palæstinensiske frihedskæmpere.

Løslad alle palæstinensiske fanger fra israelske fængsler

Boykot Israel - Stop alt samarbejde mellem PA og besættelsesmagten

Bekæmp zionisme og imperialisme

Internationalt Forums Mellemøstgruppe

l
Mellemøstgruppen