Open Shuhada Street Fredagscafé

Dato
IF Aarhus

Nu kommer Open Shuhada Street kampagnen igen til Danmark! Derfor inviterer Internationalt Forum til Fredagscafé i Ungdomskulturhuset den 23. februar i samarbejde med Falafel Madklub, som kommer og laver lækker aftensmad til os og Dansk Palæstinensisk Venskabsforening som støtter med palæstinensiske øl. 

Shuhada Street ligger i Hebron på den besatte Vestbred i Palæstina. Engang var den byens handelsgade, men for 21 år siden lukkede israelsk militær de palæstinensiske butikker, og siden har der været adgang forbudt for palæstinensere. 

Gaden er et symbol på den israelske stats apartheidpolitik. Målet med den internationale kampagne er at få genåbnet. Shuhada Street og resten af den gamle bydel og stoppe forskelsbehandlingen, adskillelsen og besættelsen i Hebron, på Vestbreden og i hele Palæstina. 

Kampagnen er startet og ledet af Youth Against Settlement i Hebron og en af de lokale unge palæstinensere Anas Amro er sammen med Zleikha al-Mohtaseb, en ældre kvinde, der driver en børnehave på Shuhada Street kommet til Danmark for at fortælle os om, hvordan det er at vokse op i et besat land og hvad vi kan gøre for at kæmpe imod Israels besættelse og de ulovlige bosættelser. Oplægget foregår på arabisk med oversættelse til dansk.

Program:
17.00 Youth Against Settelement
18.30 Fallafel Madklub

Ħ

Ungdomskulturhuset - UKH Knudrisgade 5, 8000 Aarhus, Denmark

l
IF Aarhus