Ny bog i butikken: The Last Earth - A Palestinian Story

bog

Ramzy Baroud: The Last Earth - A Palestinian Story - 150kr

Forord ved Ilan Pappe, Pluto Press, 278 sider

Ramzy Baroud har skrevet en fascinerende bog om palæstinensisk liv under israelsk besættelse og apartheid. Bogen beskriver ni palæstinenseres liv i forskellige perioder af Palæstinas historie, og hvordan de oplever de forskellige begivenheder, fx Al Nakba i 1948 og fordrivelsen af palæstinenserne!

Israels besættelse af Vestbredden og Gaza i 1967; Fordrivelsen af PLO fra Beirut i 1982; intifadaen i 1987; Og helt aktuelt: ødelæggelsen af Yarmouk lejren uden for  Damaskus i forbindelsen med borgerkrigen i Syrien, der tvang i tusindvis af palæstinensiske flygtninge i retning mod Europa.

Bogen der handler om ‘almindelige’ palæstinenseres liv, behov og drømme i bestemte historiske epoker, og deres små og store kampe mod besættelsen, komplementerer på fantastisk vis den Palæstinahistorie der som oftest er skrevet af akademikere.

Den israelske historiker Ilan Pappe har skrevet bogens forord hvor han skarpt og præcist argumenterer for at den etniske udrensning af palæstinenserne, der kulminerede under Al-Nakba i 1948, er fortsat op til i dag - hvilket bekræftes tværs igennem The Last Earth!

Det er befriende at læse om almindelige palæstinensere, der ikke reduceres til martyrer eller ofre eller helte. Men lever forskellige liv ‘i egen ret’ - men med den zionistiske besættelse som fælles ramme.

Kan købes i Solidaritetsbutikken i hverdagene mellem kl. 13-17.

Ħ

Griffenfeldsgade 41, 2200 København N

l
Butiksgruppen