Mød Che Guevaras datter Aleida

Dato
Aleida

Der er historisk vingesus og latinamerikansk drøm over det, når københavnere torsdag den 24. november klokken 19 til 22 får mulighed for at møde og høre Che's datter Aleida Guevara March i Verdenskulturcentret på Nørre Alle 7.

Aleida Guevara March er født i 1961. Hun er datter af Ernesto Che Guevara og Aleida March.

Som sin far er hun læge – uddannet som børnelæge ved Havannas Universitet. I det sidste studieår arbejdede hun i Nicaragua. Senere arbejdede hun to år i Angola.

Aleida var blot fire år gammel, da hendes far forlod Cuba og blot seks år, da han blev dræbt i Bolivia. Allerede som barn var hun sikker på, at hun ville være læge med speciale som børnelæge. Hun har fortalt, at det var faderen, som inspirerede hende til dette valg af fag.

Aleida Guevara har talt ved store møder i mange lande. Hun taler om Cubas sundhedsvæsen og om Cubas medicinske hjælp til millioner af mennesker i talrige lande i verden.

Aleida lever i Cuba og har oplevet virkningerne af USA's blokade, hun ser hvordan den begrænser cubanernes adgang til at købe medicin og medicinsk udstyr. Hun taler med stort engagement og indsigt i situationen i verden, om Venezuela, Latinamerika og sit hjemland Cuba.

Aleida er en del af det kæmpende Cuba, skriver arrangørerne i invitationen.

Bag mødet står Dansk-Cubansk Forening, Enhedslistens Latinamerikagruppe, Internationalt Forum, KP, DKP, KPiD, Venskabsforeningen Danmark-DDF-Korea, Migrante Denmark Filippines, Nazim Hikmet Foreningen, Demos, Hands Off Venezuela, BJMF, og 3F Aalborg.

Alle er velkomne. Der tolkes til dansk, og der er fri entre.

Ħ

VerdensKulturCentret, Nørreallé 7, 2200 Kbh N

l
IF Hele landet