Medlemsmøde og planlægning af markeringen af 50 år af israelsk besættelse af Vestbredden

Dato

Vi mødes igen i IF Nordsjælland, for at planlægge videre vores markering af 50 år af israelsk besættelse af Vestbredden, som vi vil holde i juni.

Kom og vær med, der er masser at få fat i - og det bliver fedt!

Her kan du læse et rough udkast af vores projekt:

Koncept:
Vi vil gerne afholde en markering af 50 år siden 6 dages krigen (5.-10. juli 1967) hvor Israel besatte Vestbredden. Det skal både være en dag, hvor vi kigger tilbage på de 50 år, der er gået (apartheid, FN og krænkelse på internationale- såvel som menneskerettighedskonventioner, mm) og kigger frem på det, der kommer (hvad kan vi forvente af fremtiden? Gerne med en smule fokus på det, der giver håb – måske BDS?).

Vi vil skabe en dag med politik, musik og palæstinensisk kultur. Som nogle palæstinensere siger, ”To exist is to resist”, og selve det med at være og at bevare den palæstinensiske kultur er en form for modstand imod en besættelsesmagt, der vil fjerne ens identitet.

Hvor og hvornår:
Vi har indtil videre aftalt at holde arrangementet fredag den 9. juni. Tanken er, at på en fredag kunne man have musik til sent og evt holde en slags støttekoncert, hvor en evt overskud kunne gå til et fedt projekt/nogle kammerater i Palæstina. Fokus er dog ikke at skabe penge, men selve markeringen.
Skulle det dog vise sig, at vi har fat i en masse palæstinensere der vil bidrage med forskellige indslag (alt fra mad, dans, musik, mm), kunne vi evt flytte den til søndag den 11. juni og holde den som en eftermiddags/aftenarrangement.
Beslutningen afhænger også af lokationen: vi har indtil videre en aftale med Lundegade 17, hvor vi kan bruge haven og de indendørs lokaler, og hvor vi kan have egen bar, mad og styre det hele selv. Lokalerne er dog ikke de mest centrale og hippe, så vi undersøger også mulighed for at afholde arrangementet på Toldkammeret. Her er lokalerne bedre (der er også en udendørs område) men vi tvivler på at vi ville få lov til at have egen bar og/eller mad (plus det ville koste en del mere). Beslutningen bliver taget til mødet den 27. april.

Ħ

Elværket - Rosenkildestien 3, 3000 Helsingør

l
IF Nordsjælland