Infomøde i Aarhus - tag med IF til Palæstina

Dato
Infomøde i Aarhus om Palæstina tur

Kom til infomøde om Internationalt Forums studierejse til Palæstina, 2017.

To aktivister fra sidste års rejse, vil fortælle om erfaringer og oplevelser fra den besatte Vestbred.

På mødet vil programmet for rejsen i 2017 bliver gennemgået grundigt og der er rig mulighed for spørgsmål, samt snak med eventuelle rejsekammerater.

----------------------------------Baggrund-------------------------------------------

I samarbejde med Alternative Information Centre (AIC) tilbyder Internationalt Forum dette forår nye aktivister muligheden for at besøge vores palæstinensiske kammerater og lære om deres modstand mod den israelske besættelse på nærmeste hold.

AIC er den eneste organisation der kæmper mod den israelske besættelse på begge sider af apartheid-muren og deres omfattende netværk giver en særlig mulighed for en dybere forståelse af Israels imperialistiske besættelse historisk, såvel som i dag.

Med udgangspunkt fra AICs kontor nær Bethlehem, vil deltagere i løbet af turen blandt andet opleve det gamle Jerusalem, det delvist besatte Hebron, vestbreddens hovedstad Ramallah, Jordandalen og besøge den arabiske minoritet i Jaffa.

Turen er en del af et forløb, hvor deltagerne gennem oplæg, forstudier og diskussioner med tidligere deltagere og IF-aktivister, før turen bliver klædt på til at forstå de vigtigste historiske og politiske aspekter af besættelsen. Dertil vil kompetente oplægsholdere under turen giver en detaljeret indføring i bosættelsernes geografi, politiske fanger, palæstinensiske flygtningelejre, BDS-bevægelsen, den palæstinensiske diaspora og folkeretlige perspektiver på palæstinensernes prekære situation. Dette sættes løbende i relation til en global magtpolitisk analyse, der kan forklare mulighedsbetingelserne for staten Israels oprettelse og fortsatte eksistens.

Turen er en enestående mulighed for nye IF aktivister til at møde ligesindede, få skærpet deres politiske analyse, prøvet kræfter med konkret solidaritetsarbejde og få store personlige oplevelser som kan bringes med i det videre arbejde tilbage i Danmark.

Ħ

Mindegade 10, Aarhus

l
IF Aarhus