IF Sjælland: The Good Life - Film Screening & Talk

Dato
La buena vida

The Good Life - Film Screening & Talk

 

Mandag den 18 december kl 9.30-12.00 på Flakkebjerg Efterskole, Slagelsevej 13, 4200 Slagelse. Tilmelding til Julie: julie-cermie@hotmail.com

Colombia Solidaritet, Internationalt Forum Sjælland og Flakkebjerg Efterskole håber at se mange til film og diskussion i december. Vi viser den prisbelønnede dokumentarfilm La Buena Vida (The Good Life) fra 2016, af Jens Schanze. Se traileren her: https://vimeo.com/135467395.

Filmen er med spansk tale og engelske undertekster. Efterfølgende vil der være en kort præsentation af kampagnen KulfriFremtid.

Lidt om kampagnen Kulfri Fremtid: Igennem de seneste tre årtier er der blevet hevet kul op af jorden fra Cerrejón minen i La Guajira i det nordlige Colombia. Kullet fra Cerrejón minen har holdt os varme om vinteren og givet massivt overskud til dem der har investeret i minen. Blandt investorerne findes flere danske pensionsselskaber, så som PensionDanmark, Industriens Pension og SamPension, der forvalter pensionsopsparinger for medlemmer af 3F.

 

Men i lokalområdet, La Guajira, er konsekvenserne ødelæggende. Den intense kuludvinding har ført massive miljøødelæggelser med sig, der bl.a. har betydet at ca. 8000 børn er døde af vandmangel de sidste 5 år. Derudover følger tvangsflyttelser, trusler og overgreb på lokalbefolkningen, samt nedkæmpelse af fagforeninger.

I øjeblikket mobiliserer fagforeninger og lokalbefolkningen i La Guajira i fælles front for at stoppe udvidelsen af minen, generobre kontrollen over lokalmiljøet og jorden.

Colombia Solidaritet støtter lokalbefolkningen i La Guajira i deres kamp mod minen. Kulfri fremtid er en kampagne som forsøger at overtale de tre pensionsselskaber, PensionDanmark, Industriens Pension og SamPension, til at trække deres investeringer ud af colombiansk kul #kulfrifremtid.

Ħ

Flakkebjerg Efterskole, Slagelsevej 13, 4200 Slagelse

l
IF Sjælland