IF København: Fyraftensmøde: dine pensionspenge går til kul i Colombia

Dato
Fyraftensmøde

Dit pensionsselskab ønsker at give dig mest muligt for dine penge, så du kan få et godt otium. Det gør de ved at investere dine indbetalinger, så de giver et så højt afkast som muligt. De tre pensionsselskaber tilknyttet 3F - PensionDanmark, Industriens Pension og Sampension investerer alle i Cerrejón, som er verdens største kulmine.

Cerrejón har udvidet gennem de seneste tre årtier og har flyttet floder og endda hele lokalsamfund for at kunne gøre det. Det har haft alvorlige konsekvenser for mennesker og miljø i området, og derfor mobiliserer fagforeninger og lokalbefolkningen i det nordlige Colombia lige nu i fælles front. De bor nær kulminen Cerrejón og vil stoppe at den bliver større og generobre kontrollen over lokalmiljøet og jorden. 


Kampagnen Kulfri Fremtid bakker op om den kamp ved at overtale de tre pensionsselskaber til at trække deres investeringer ud. 

 

 


PROGRAM

  • Intro v/ Colombia Solidaritet og Bodil Signe, snedker og medlem af 3F BJMF
  •  At leve på kanten af en kulmine v/ Jakeline Romero Epiayu, organiseret sammen med andre oprindelige folk i kampen mod kulminens udvidelse i Colombia
  • 3F medlemmers engagement i deres pensionsselskabs investeringer v/ John Ekebjærg Jakobsen, formand for Byggefagenes Samvirke, medlem af 3F Københavns bestyrelse og formand for de københavnske stilladsarbejdere

Arrangører: Colombia Solidaritet, Internationalt Forum København, 3F København og Ungdommen i 3F BJMF

Ħ

Peter Ipsens Allé 25, 2400 København NV, Danmark

l
IF København