IF Aarhus - Fyraftensmøde om en fremtid fri fra sort colombiansk kul

Dato
Fyraftensmøde

Vidste du, at nogle af dine pensionspenge går til investeringer i sort kul i Colombia? Sikkert ikke.

 

 

Tirsdag den 7. november kl. 18.00 holder 3F Aarhus Rymarken fyraftensmøde om en kulfri fremtid. Vi åbner dørene allerede kl. 17.00, hvor der vil være lidt at spise og drikke.

Program:

• Oplæg af Jakeline Romero, som er organiseret sammen med andre oprindelige folk i kampen mod kulminens udvidelse i Colombia

• Oplæg af Anna-Carina Josefsen på vegne af kampagnen Kulfri Fremtid og Colombia Solidaritet

• Vel mødt i 3F Aarhus Rymarken, Rymarken 4, 8210 Aarhus V

Arrangører: 3F Aarhus Rymarken, Colombia Solidaritet og Internationalt Forum Aarhus

Tilmelding skal ske ved at sende en mail til aarhus-rymarken@3f.dk senest torsdag den 2. november.

I øjeblikket mobiliserer fagforeninger og lokalbefolkningen i det nordlige Colombia i fælles front. De vil stoppe udvidelser af verdens største kulmine og generobre kontrollen over lokalmiljøet og jorden. Som medlem af 3F bliver din pensionsopsparing investeret i colombiansk kul.

Du kan, ifølge foreningen Colombia Solidaritet, hjælpe helt uden, det koster dig en krone. Det er nemlig din solidaritet og dine handlinger, der tæller. Ifølge Colombia Solidaritet er kul en utrolig dårlig idé - både som investeringsgrundlag og energikilde. Foreningen mener, at du godt kan få både gulvvarme og et respektfuldt otium uden bismag af miljøkatastrofe og overgreb på menneskerettigheder. Så kom og hør, hvorfor du skal lægge pres på dit pensionsselskab til at droppe investeringerne i Cerrejón-minen. Stå side om side med dine faglige kammerater og skab en bedre fremtid for dine børnebørn - og læg pres sammen med Colombia Solidaritet og lokalbefolkningen imod en kulfri fremtid.

Ħ

3F Aarhus Rymarken, Rymarken 4, 8210 Aarhus V

l
IF Aarhus