IF Aarhus - Free Palestine: Oplæg med ung Palæstinenser

Dato
IF Aarhus

Kom til oplæg med den Palæstinensiske aktivist Hamza Zbiedat

Med udgangspunkt i sine egne oplevelser, vil Hamza give et aktuelt oplæg om situationen i det besatte Palæstina. Gennem fortællinger fra Jordandalen, hvor Hamza selv er fra og som siden 1967 har været besat af staten Israel, gives et indblik i en hverdag under besættelsen. En hverdag hvor basale rettigheder som vand, elektricitet, sundhedssystem og uddannelse er forbeholdt israelske bosættere og hvor systematisk overtagelse af land, ejendom og ressourcer foregår med militær magt.

I anledning af at den 2. november er 100-årsdagen for Balfour deklarationen vil han også komme ind på dens betydning. 

Oplægget vil ligeså kaste lys over de store linjer i den mere end 60 år gamle konflikt, der ifølge Hamza aldrig har handlet om religion, men slet og ret om at fjerne en befolkning for at gøre plads til en anden. Udviklingen fortsætter og besættelsen ekspanderes dag for dag. Samtidig er det internationale samfund passivt, imens imperialismen direkte forsøger at fortie det palæstinensiske spørgsmål. ”Det er derfor vi mener at vi fortsat må tale om Israel – Palæstina konflikten, så den ikke mister sin værdi”.

Hamza har gennem mange år været aktiv i kampen for et Palæstina med frihed og demokrati. Han er aktivist i organisationen Ma’an, der på arabisk betyder ”sammen”. Organisationen støtter og samarbejder med palæstinensiske bevægelser, landbrugs-, kvinde- og økologiske organisationer samt er aktiv i de fattigste og mest marginaliserede dele af det palæstinensiske samfund. Ligesom en stor del af Palæstinas mandlige befolkning har Hamza oplevet det Israelske fængselssystem indefra gennem tre år som politisk fange. Han vil også beskrive i hvor høj grad menneskerettigheder bliver overholdt i de forskellige regimer i området.

Hamza giver i dette oplæg en personlig fortælling og politisk analyse af den komplekse konflikt og fremlægger sit perspektiv for en ende og fredelig løsning; ”Én stat hvor alle har de samme rettigheder, uanset religion, farve, køn mv.”

Oplægget er arrangeret af nternationalt Forum Aarhus og vil foregå i Ungdomskulturhuset, Knudrisgade 5, 8000 Aarhus C.

Ħ

Ungdomskulturhuset - UKH, Knudrisgade 5, 8000 Aarhus, Denmark

l
IF Aarhus