Hvad nu, Colombia? En fælles samtale

Dato
NEJ-siden vandt afstemningen imod alle forventninger

Det var overraskende dårlige nyheder fra Colombia, der ramte forsiderne søndag aften, da den historiske fredsaftale mellem regeringen og FARC, som er blevet forhandlet igennem 4 år, blev stemt ned.

Med et snævert 50.2 % af stemmerne vandte NEJ-siden i den folkeafsteming, der skulle slutte fred efter mere end 50 års væbnet konflikt.

Ingen havde forudset dette udfald, og der er ingen plan B.

IF KBH inviterer til et offentligt møde og en fælles samtale, hvor vi prøver at samle brikkerne og sammen blive klogere på valgresultatets årsager og konsekver, og på hvordan solidaritetsarbejde med progressive bevælgeser i Colombia kan se ud fremover.

Mødet tager udgangspunkt i beretninger fra Simon Eiriksson fra Internationalt Forums Américagruppe, som er i Colombia i disse dage for at følge afstemningen og situationen tæt på. Simons beretninger vil blive suppleret af Tanja Wol, dokumentarist og Colombiakender og af Marie Hagensen, tidligere fredsvagt i Colombia.

Mødet er åbent for alle, og alle Colombiakendere er inviteret til at bidrage til den fælles analyse. Mødet foregår i Internationalt Forum's lokaler på Griffenfeldsgade 41, Nørrebro.

l
IF København