Det Globale Perspektiv - oplæg

Dato
Det globale perspektiv

IF Aalborg får besøg af Torkil Lauesen, der er aktuel med bogen “Det Globale Perspektiv”. Han vil fortælle om kapitalismen som globalt system, om dens historie, økonomi og fremtid. Vi skal også høre om den modstand, der altid har været imod kapitalismen, samt om kampen for en anden verdensorden.

Oplægget er i to sæt:
- Hvordan fungerer imperialismen i dag?
- Antiimperialistisk strategi i bæstets bug

Efter Torkils oplæg vil der være spørgsmål og debat, inden vi fortsætter aftenen med hyggelig fredagsstemning i Socialisternes Hus.

Den globale neoliberalisme befinder sig i en dyb strukturel krise. De kommende år vil blive præget af tilbagevendende økonomiske og politiske kriser. Det skaber betingelserne for, at progressive kræfter verden over kan organisere deres kamp for grundlæggende systemforandringer. Denne opgave kræver ifølge Torkil Lauesen imidlertid et globalt perspektiv.

Torkil Lauesen (født 1952) er uddannet cand.scient.pol. (1997) og forfatter til en lang række tidsskriftsartikler og flere fagbøger, bl.a. Fra forbedringshus til parkeringshus (1998). Siden 1970 har han arbejdet med antiimperialisme og var i 20 år aktiv i Kommunistisk Arbejdskreds og Kommunistisk Arbejdsgruppe, bedre kendt som Blekingegadegruppen.

Ħ

Socialisternes Hus, Søndergade 12, 9000 Aalborg

l
IF Aalborg