Demonstration: Open Shuhada Street

Dato

Nu kommer Open Shuhada Street kampagnen igen til Danmark! Shuhada Street ligger i Hebron på den besatte Vestbred i Palæstina. Engang var den byens handelsgade, men for 21 år siden lukkede israelsk militær de palæstinensiske butikker, og siden har der været adgang forbudt for palæstinensere.

Gaden er et symbol på den israelske stats apartheidpolitik. Målet med den internationale kampagne er at få genåbnet. Shuhada Street og resten af den gamle bydel og stoppe forskelsbehandlingen, adskillelsen og besættelsen i Hebron, på Vestbreden og i hele Palæstina.

Den 25. februar er International kampagnedag. I Århus går Palæstina Aktion, Palæstina Fredsvagter og Internationalt Forum på gaden i solidaritet med palæstinenserne. Kom og vær med når vi bruger vores bevægelsesfrihed til at gå gennem byen fra Mølleparken til Rådhuspladsen.

Kampagnen er startet og ledet af Youth Against Settlement i Hebron og en af de lokale unge palæstinensere Hijazi er kommet til Danmark for at fortælle os om, hvordan det er at vokse op i et besat land og hvad vi kan gøre for at kæmpe imod Israels besættelse og de ulovlige bosættelser.

Program:
14.00 Velkommen - Jeanette. Open Shuhada Street Danmark
14.10 Tale - Hijazi, Youth Against Settelement
14.20 Tale - Yonathan Goldshtein, Jøder for en retfærdig fred
14.30 Demonstrationsoptog for bevægelsesfrihed fra Mølleparken til Rådhuspladsen, med Ramallah Spejderne i front
15.00 Tale - Jette Jensen, Enhedslisten
15.20 Palæstinas Nationalsang
15.30 Taler
15.50 Farvel og tak - Jeanette, Open Shuhada Street Danmark

Ħ

Mølleparken, 8000 Aarhus C

l
IF Aarhus