Bibliotekets linklister er opdaterede - Find mere viden på nettet

Internationalt Forums bibliotek har her i foråret ryddet lidt op i gamle materialer. I den forbindelse er der blevet kasseret nogle bøger - ikke fordi de var dårlige, men fordi de findes i gode store digitale biblioteker, som er frit tilgængelige for alle. Denne gang er det gået lidt ud over menneskerettighedsrapporter fra Human Rights Watch og samarbejdspartnere, samt ældre materialer fra Nordiska Afrikainstitutet og SIDA om lande på det afrikanske kontinent fra 70'erne og til 90'erne. Oprydningen betyder også, at der ikke længere er et direkte link til de nu kasserede materialer fra bibliotekets linklister.

I stedet kommer her en oversigt over de digitale biblioteker, som materialerne findes i idag - og som rummer bøger, rapporter, artikler, billeder og meget mere om emnerne. De kan bruges i forbindelse med skrivning af opgaver, artikler mv.  Der er gratis adgang til alle materialerne hjemmefra.

Human Rights Watch rapporter

Hos Human Rights Watch finder man menneskerettighedsrapporter fra 1982 og frem til idag. Man skal dog være opmærksom på, at Human Rights Watch også har udgivet rapporter i samarbejde med lokale menneskerettighedsorganisationer gennem årene, som ikke nødvendigvis er tilgængelige på denne side.

På engelsk, spansk, portugisisk, fransk, arabisk, tyrkisk, farsi, tagalog, kinesisk mm.

https://www.hrw.org/publications

Digital Library of the Caribbean

Fælles digitalt bibliotek om Caribien, grundlagt af Archives Nationale d'Haïti; Caribbean Community Secretariat (CARICOM); National Library of Jamaica; La Fundación Global Democracia y Desarrollo (FUNGLODE); Universidad de Oriente, Venezuela; University of the Virgin Islands; Florida International University; University of Central Florida; University of Florida. Her finder man bl. a. historiske menneskerettighedsrapporter fra Americas Watch. Biblioteket administreres af Florida International University.

På engelsk, spansk og fransk.

http://www.dloc.com/

Human Rights & Democracy for Iran Library

Materialer fra 1980 og til idag. Bibliotek med rapporter og andre dokumenter om Iran, primært med fokus på menneskerettigheder, men også på andre spørgsmål. Biblioteket er administreret af The Abdorrahman Boroumand Foundation (ABF), Washington DC.

På engelsk og farsi.

https://www.iranrights.org/library

Nordiska Afrikainstitutets publikationsdatabase og biblioteksguide

Cirka 1500 historiske dokumenter om Afrika fra de seneste 45 år, udgivet af Nordiska Afrikainstitutet i Uppsala og SIDA (det svenske svar på Danida). Her findes bl. a. materialer om forsøg med socialisme i Afrika, samt afkolonisering.

På engelsk, svensk og norsk.

http://nai.diva-portal.org/

Tjek også Nordiska Afrikainstitutets biblioteks guide til Afrika på nettet. Den er meget indholdsrig. 

http://nai.uu.se/library/resources/

l
Bibliotek