Biblioteket anbefaler: The Freedom Archives

Freedom Archives i Mission, San Francisco er et besøg værd online - og helt sikkert også fysisk - hvis man interesserer sig for især antiracistisk og antiimperialistisk bevægelseshistorie med centrum i USA, men med tråde ud i verden. Her kan man finde digitaliserede udgaver af materialer fra de store og verdenskendte organisationer såsom Black Panther Party og PFLP, men også mere lokale initiativer omkring fangesolidaritet, faglige kampe og rettighedskampe. 

Her kan man finde digitaliserede udgaver af materialer fra de store og verdenskendte organisationer såsom Black Panther Party og PFLP, men også mere lokale initiativer omkring fangesolidaritet, faglige kampe og rettighedskampe.

Man fornemmer, hvordan det har været at sidde med en kop mokka og læse ugeavisen "The Black Panther" engang i 1970. Nyd stofligheden i tryksagerne, se tegningerne, der illustrerer pamfletterne og hør tonefaldet, når aktivisterne læser deres digte eller holder taler. Det er en helt anden og mere nærværende oplevelse end at få det hele serveret som renskuret og rationaliseret tekst i en kildesamling i bogform.

I den digitaliserede samling indgår også hele bøger og film, i mange tilfælde meget sjældne. Det er frit tilgængeligt hjemmefra for alle, men hvis man vil have det fulde udbytte og adgang til samtlige titler, må man naturligvis kigge forbi bygningen.

l
Bibliotek