Oplæg om den politiske situation i Colombia

//
Colombia

Internationalt Forum København og Enhedslisten inviterer til oplæg om fredsprocessen i Colombia.

Efter 53 års borgerkrig indgik den colombianske regering og oprørsbevægelsen FARC i 2016 en ambitiøs fredsaftale. Aftalen indeholder en landreform, øget demokrati, afvæbning og reintegration af tidligere oprørssoldater, samt bekæmpelse af paramilitære grupper, en løsning på narkoproblemet og et retsligt efterspil, der skal skabe forsoning for konfliktens ofre.
Siden 2016 har Colombia været i en implementerings proces - men hvad er blevet indfriet?
Det meste af aftalen er ikke blevet gennemført og sociale ledere bliver stadig myrdet. Dertil kommer at Duque er blevet valgt som præsident, hvis linje har været stærkt kritisk overfor fredsaftalen.

De tre oplægsholdere er Giraldo, Quintero og Ballesteros som er repræsentanter fra den sociale paraply-bevægelse Marcha Patriotica, som tæller fagforeninger og organisationer for kvinder, studerende, bønder, LGBT og oprindelige folk i hele Colombia. MAPA har ca. 300.000 medlemmer.
Oneida Giraldo er fra kvindekommissionen i MAPA. Juan Carlos Quintero er vicepræsident og medstifter af landarbejderfagforeningen ASCAMCAT i Catatumbo-regionen, som på trods af fredsaftalen stadig er plaget af væbnet konflikt.
Hubert Ballesteros er vicepræsident i landarbejderfagforeningen FENSUAGRO, med i MAPA´s ledelse samt ledelsen af Colombias LO - CUT. Særlig kendt for at have været i fængslet i tre år, hvor efter en international kampagne hjalp ham på fri fod.

Der vil være snacks og kaffe til solidariske priser.

Vi glæder os til at se jer til en aften der skal os alle klogere på den aktuelle politiske situation og kampen for social retfærdighed i Colombia!

Ħ

Solidaritetsbutikken, Griffenfeldsgade 41, 2200 Kbh N

l
IF København