Foredrag og fredagscafé: Metropolen, mellem byform og livs-form

//
Metropolen

Fredag d. 29 juni inviterer Internationalt Forum Fyn alle interesserede til fredagscafe, foredrag og debataften i Enhedslisten Svendborgs lokaler.

Med udgangspunkt i sit netop afsluttet speciale, vil Mathias Faigh Larsen fra IF Fyn holde et foredrag om forholdet mellem byformen og livs-formen og vil i sammenhæng med dette foredrag præsentere problemet ud fra et specifikt anti-imperialistisk synspunkt .

Efter foredrag og debat, vil der være fredagscafé, med mulighed for at drikke en øl eller en sodavand og snakke videre.

Om foredraget:
Vi vil komme ind på hvordan byen som metropol indgår som særlige knudepunkter i udbytningen af det globale syd.
Vi vil komme ind på, hvordan byen både kan forstås som værende et magtcenter, men også som et sted der giver og skaber plads til livs-former og det hvad-som-helst der opstår når den såkaldte mængde giver sig til kende. Vi vil snakke om det at opleve sig selv som væren krop og hvordan denne krop typisk enten er blevet afskyet ud fra puritansk og kapitalistisk logik, blevet gjort til et instrument der skal udbyttes eller blevet til et medie der kan sælges som produkt. I den sammenhæng vil vi særligt diskutere fællederne og de hellige zoner traditionelle rolle som potentiale modmagter og vi vil så nu diskutere, hvorvidt og i hvor høj grad man kan forestille sin en forandring udspringer fra metropolen. Vi vil slutteligt komme ind på, hvordan der historisk er opstået modstand inden for selve metropolens infrastruktur.

Tag en ven under armen og kom til dette spændende arrangement!

Ħ

Møllergade 105, 5700 Svendborg

l
IF Fyn