Politisk sabotage: Turkish Airlines smadret

Natten til den 1. maj fik Turkish Airlines smadret deres ruder, og molotow-coctails blev smidt ind i kontoret Ved Vesterport 6

GAIA har modtaget følgende interview med en aktivist fra Autonom Solidaritet, som står bag sabotagen

- Var aktionen vellykket, og hvor store var skaderne?

Medierne skrev, at skaderne ikke var omfattende. Men det handler ikke om skadens omfang, og Turkish Airlines kan alligevel ikke rammes direkte økonomisk på denne måde, hvis det var det vi ville. Det handler om mediedækning. Det var kun fordi vi smed molotows, at medierne gad skrive om det.

- Hvad vil I egentlig med en sådan aktion?

Vi ville skabe opmærksomhed omkring kurdernes situation og de overgreb de udsættes for. Helt konkret angreb vi Turkish Airlines med det formål at få sat focus på at turistrejser til Tyrkiet er med til at finansiere krigen mod det kurdiske folk.

- Ligger der noget i datoen for selve aktionen?

At det var den l. maj var ikke tilfældigt. Med aktionen har vi ønsket at fremme den anti-imperialistiske bevidsthed. Imperialismen repræsenterer den største klassemodsætning i verden. Vi har udsendt en pressemeddelelse, der forklarer baggrunden for sabotagen. Pressemeddelelsen blev læst op under de autonomes 1. maj-demonstration, da optoget passerede Turkish Airlines, og reaktionerne var rigtig gode!

- Men forstår folk egentlig hvad I vil med aktionen?

Medierne har forklaret at det er sket i solidaritet med kurderne, mon ikke de fleste forstår det? Aktionen skal heller ikke ses isoleret, men i sammenhæng med den turist-boykot-kampagne der kører både i Danmark, Tyskland, USA, Norge og Sverige.

- Har I sikret jer opbakning hos dem I sympatiserer med, før I smider med molotows?

De kurdiske organisationer kan selvfølgelig ikke sige at de støtter os, men de fleste kurdere der arbejder politisk bakker sikkert op om det.

- I kalder jer Autonom Solidaritet. Hvad ligger der i det?

Vi vil gerne vise, at vi har tilknytning til der autonome miljø og sikre os, at kurderne ikke bliver draget til ansvar for vores handling.

- Risikerer I ikke at folk reagerer negativt og tager afstand fra jeres aktion?

Nogen tænker sikkert vi er terrorister, men at vi har forårsaget lidt materiel skade er jo ingenting i forhold til det der sker i Kurdistan, hvor tusindvis af mennesker slås ihjel simpelthen fordi de er kurdere.