Operation dagsværk

(Informationerne, inklusiv kontaktinformationerne, er historiske)

Den 7. november går titusindvis af elever fra ungdomsuddannelserne på gaden for at samle ind til indianerne i de zapatistiske landsbyer i Chiapas. På denne dag, Dagsværkdagen, giver de en dags arbejde for at hjælpe de zapatistiske landsbyer med at skabe et uafhængigt og anderledes uddannelsessystem.

Du kan støtte Operation Dagsværk ved at købe en dagsværker og få udført en dags arbejde, som kan være alt mellem himmel og jord - fra havearbejde til kagebagning, fra dukketeater til kaffebrygning. Kontakt dit nærmeste gymnasium eller HTX-skole eller ring til Operation Dagsværks sekretariat på 33 25 8050.

Dagsværk og undervisning

Forud for Dagsværkdagen foregår en lang række af aktiviteter på skolerne. Operation Dagsværk udgiver tre undervisningshæfter om Chiapas til spansk, geografi / samfundsfag og dansk / religion. Alle hæfterne er beregnet til undervisning på gymnasieniveau, men kan læses af alle med interesse for Mexico og oprindelige folk.

På over hundrede skoler afholdes temadage og diasshow om Chiapas, og skolerne får besøg af en teatergruppe og musikere fra Mexico. Hvad der ellers foregår lokalt er umuligt at sige, da Dagsværk frem for alt er båret af elevernes egne arrangementer - følg med i lokalpressen eller kontakt det nærmeste gymnasium. Filmfestival

13.- 21. september viser Operation Dagsværk i samarbejde med "Film i Syd" dokumentar- og spillefim fra Mexico. Filmfestivallen foregår i København, Odense, Århus og Aalborg og består af i alt otte film.

Operation Dagsværk, Vesterbrogade 15. 3, 1620 København V, Denmark

Tlf: 3325 8050 Fax: 3325 8033 e-mail: od@od.dk 
— Besøg vores hjemmeside på www.od.dk
— Visit our homepage on www.od.dk