Hasta la victoria siempre

Kære læser. Dette nummer af GAIA har ikke noget egentligt tema. Vi sætter fokus på Colombia og Palæstina i nogle længere artikler, og kommer langt omkring i de øvrige artikler. 

Mange IF-aktivister har ikke kunnet bruge den varme sommer til at holde ferie, men har derimod været ude i den store verden på brigade, studietur eller til internationale møder. Derfor kan man denne gang blandt andet læse om "Det andet møde imod neoliberalismen - for en menneskelig verden", som løb af stablen i Madrid i slutningen af juni måned. Et møde hvor folk fra hele verden, på opfordring fra Zapatisterne i Mexico, mødtes for at diskutere alternativer til den neoliberale verdensorden. Ligeledes sender Cuba-aktivisterne en rejsebeskrivelse, i forbindelse med deres årlige brigade og deltagelse i den Internationale Ungdomsfestival.

Som optakt til Internationale Forums landsmøde, som finder sted i København i weekenden den. 30.10 - 1.11, bringer vi et længere debatindlæg, som forhåbentlig vil skabe diskussion og inspirere folk til at gøre bruge af GAIAs nyligt åbnede debatsider. Hermed en opfordring fra redaktionen. 

I oktober måned i år markeres 505 års dagen for spaniernes erobring af Latinamerika og 30 års dagen for Ché Guevaras død. Verden over arrangeres demonstrationer, happenings og møder, der sætter fokus på Latinamerikas blodige historie, på den revolutionære praksis som Ché Guevara viste et eksempel på og på situationen i Latinamerika idag. Internationalt Forum har sammen med MS, Mellemamerika Komitéen og andre organisationer taget initiativ til et stort arrangement med både seminar og fest den 10/10-'97 i Kapelvejens Medborgerhus. Det hele starter kl. 17.00. Vi ses!

God læselyst.

"Vores opgave er at forhindre, at den nuværende generation - sønderrevet af sine konflikter - bliver perverteret og selv perverterer de nye generationer. Vi skal hverken skabe sløve slaver af den officielle tankegang eller "stipendiater", som lever af staten - og udøver en frihed i citationstegn. Revolutionære vil komme, og vil synge det nye menneskes sang med folkets sande stemme. Det er en proces, der tager lang tid"

Ernesto "Che" Guevara 1965

"Vi socialister er friere, fordi vi er mere hele; vi er mere hele, fordi vi er friere. Skeletter til vores fulde frihed er allerede skabt. Kødet og klæderne mangler: vi vil skabe dem. Vor frihed og den daglige opretholdelse af den bliver betalt med blod og ofre. Vores ofre er bevidste: et afdrag på betaling for den frihed, som vi er ved at opbygge. Vejen er lang og delvis ukendt. Vi kender vores begrænsninger. Vi vil skabe det enogtyvende århundredes menneske - os selv."

Ernesto "Che" Guevara 1965