Om Internationalt Forums bibliotek

Biblioteket

Internationalt Forums bibliotek er udlånsbibliotek for medlemmer af IF, men alle er velkomne til at komme forbi og læse bøger og tidsskrifter i huset. Biblioteket ligger i Solidaritetsbutikken på Nørrebro i København. Der er omkring 1500 titler med særlig fokus på emner, relevante for international solidaritetsaktivisme. Flere end 500 af dem er skrevet på spansk eller portugisisk.

Åbningstider: Mandag - fredag: 13-17.

Søg i bibliotekets samling

Alle har fri og gratis adgang til de digitaliserede udgaver af vores bøger og tidsskrifter. Vi har lavet lister over dem, som opdateres løbende. Linklisterne ligger her

Bibliotekets katalog over, hvad vi har på hylderne, ligger på det sociale medie Library Thing her

Hvis du vil vide, om vi har noget, der er relevant for dig, kan du søge direkte i samlingen fra denne side ved at skrive dine søgeord i det lille søgevindue nedenfor. 

Nye aktivister

Biblioteket siger velkommen til nye aktivister, der har lyst til at udvikle samlingen eller sætte gang i aktivisme omkring bøgerne. Det kan f. eks. være netværk med lignende biblioteker og bogcaféer i ind- og udland, digitaliseringsprojekter, bog-oplæg i butikken - eller oprettelse af læsekredse eller anmeldergrupper, som vil gå i dybden med et emne.

Boggaver

Solidaritetsbibliotekets formål er først og fremmest at stimulere og understøtte Internationalt Forums aktiviteter her og nu. Vi modtager derfor meget gerne bog- og bladdonationer - også brugte. Inden du pakker bogkassen er det vigtigt, at du ser på om bøgerne er relevante for de aktuelle aktivister og aktiviteter i IF. Der er begrænset plads på hylderne. Tjek derfor også kataloget, om vi allerede har værket i samlingen, før den røde sløjfe bindes om boggaven.

solibiblioteket@gmail.com

Internationalt Forums bibliotek har her i foråret ryddet lidt op i gamle materialer. I den forbindelse er der blevet kasseret nogle bøger - ikke fordi de var dårlige, men fordi de findes i gode store digitale biblioteker, som er frit...

læs mere

Arna's children is a new film in IF's library. You can borrow it if you are a member of IF.

Arna's Children is Juliano Mer Khamis' documentary on his mother, Arna, an activist against the Israeli occupation who founded an alternative...

læs mere

Oversigtsartiklen "A struggle for liberation: Discussing concepts of African Feminism in Theory and Literature" giver en fin introduktion til akademisk afrikansk womanism og akademiske feminismer med afrikanske rødder.

Feminismerne er her kategoriseret efter geografisk oprindelse og teoretikernes identitet, baseret på hudfarve...

læs mere